Home » Service » Facaderens » Teglsten

Teglstens facader (Mursten)

Facader af teglsten er meget mere porøse og sarte end facader af beton. Derfor må der ikke bruges så højt et tryk. For at få en sådan facade ren og pæn igen er man nødt at benytte andre metoder til at fjerne det snavs som er i og på stenene.

Kemisk afrensning.
Afhængig af hvor beskidt facaden er, er der forskellige kemiske produkter der skal anvendes, og det gælder især hvis det er gule teglsten. Farven gør at den opfattes mere beskidt end røde sten. Når man skal gøre en gul og rød teglstensfacade ren er man nødt til at benytte en såkaldt teglstensrens som går i dybden og renser alle urenheder ud.

Herunder ses et eksempel på en afrensning af gule sten:Efeu/Vedbend!
Har du rykket din efeu ned og ikke vil have den mere, og nu sidder alle rødderne udover murværket.
Hvordan fjerner man dem?

 

Afrensning af efeu – Før og efter.

Vi har udviklet en helt speciel og skånsom metode der fjerner rødderne fra efeu med 150 grader varmt damp.

Maling på mursten
I en periode i 60- & 70- erne var det yderst populært at male sin fuldmurede murstensvilla med en heldækkende maling.

Facadeservice.dk har fjernet flere lag hvid maling fra denne gule 60’er villa.Men hvad man dengang ikke havde tænkt på, var at huset pludselig ikke kunne ”ånde”, der fandtes nemlig ikke mange malinger der var diffusionsåbne og derfor endte det med fugtige murer og der opstod nemt mug bag skabe og andre møbler som stod tæt op af ydervæggene. Nu om dage er man godt klar over problemet, og derfor vælges det oftere at få malingen fjernet igen.Der findes to metoder til at fjerne malingen. Der er den billige, som er sandblæsning, og så er der den dyre og mere skånsomme, som er kemisk afrensning, som er demonstreret her ovenfor.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.