Home » Service » Sandblæsning

Sandblæsning

Sandblæsning er en yderst effektiv og billig afrensnings metode.

Det vælges tit i forbindelse med en mur der skal males om, eller en murstensfacade som skal vandskures. Det kan også bruges til stålkonstruktioner som skal renoveres.

Med sandblæsning fjerner man alle rester af maling, kalk og løs puds, så det nye lag vandskuring/puds får et godt og bindende underlag. Ubehandlede mursten skal også sandblæses inden vandskuring, fordi de har en vandafvisende overflade, den såkaldte brandhud der forhindrer vandskuringen i at trænge ind i stenene og derfor kan man risikere at denne i løbet af få år begynder at falde af igen.

Ved sandblæsning afrenses der med trykregulering og kvartsand. Tryk og kornstørrelsen på sandet reguleres alt efter emne.

En god tommelfingerregel er at jo højere tryk og jo større kornstørrelse på sandet – jo hårdere afrensning. Omvendt jo lavere jo blidere afrensning.
Vores mobile anlæg er specialbyggede, så vi lynhurtigt kan tilpasse os den enkelte blæsemetode.

Vi tilbyder både tør- og vådsandblæsning.

Vådsandblæsning bruges hovedsageligt til facader, teglsten, beton, støbeskel eller lign. hårde overflader, hvor fladen skal afrenses for filts, løstsiddende puds, maling osv. inden ny overfladebehandling. Når der benyttes vand i sandblæsningsprocessen mindskes støvet fra sandet betydeligt!

Tørsandblæsning må iflg. miljøbestemmelser ikke benyttes som afrensningsmetode på facader; i særlige situationer kan myndighederne dog give dispensation. Overholdes gældende regler ikke, kan det forårsage forskellige restriktioner og bøder. Denne metode bruges hovedsageligt til blæsning på jern, stål, træværk eller indendørs.

Sandblæst Mur

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.