Home » Service » Graffitiprodukter

Graffitiprodukter

Selden logo

Graffitifjernere

Selden begyndte at udvikle graffitifjernere i starten af 80’erne, og K14-brandet etablerede sig hurtigt som et af de bedste redskaber mod spraymaling. Senere kom K70 til og forholdet pris/ydeevne imellem tog et skridt fremad. Siden den periode har der været store fremskridt inden for udvikling af råvarer. Markedet gennemgik en periode hvor man brugte opløsningsmidler udvundet af appelsin og som man nu ved har en alvorlig indvirkning på miljøet. Derudover lever ydeevnen ikke op til forventningerne. Man besluttede derfor at udvikle en ny serie antigraffitiprodukter. Denne avancerede graffitiserie anvender nye og miljøvenlige materialer for at levere et stærkt og sikkert resultat.

COSHH

Graffitifjernere er normalt et område hvor stærke produkter anvendes i områder der er svære at kontrollere, såsom i sidevind og overhovedhøjde. Dette besværliggør risikovurdering og -reducering. Risiko bestemmes af et produkts iboende fare ganget med graden af eksponering. Produktserien fra Selden er udviklet med henblik på at reducere både fare og eksponering til et minimum, hvilket medfører enorm reducering af risiko sammenlignet med “tilsvarende” produkter på markedet.

Farer

Selden var en af de første producenter, der gik væk fra brug af klorbaserede opløsningsmidler som fx methylenklorid (kategori 3 Carcinogen) og giftige opløsningsmidler som fx methanol. Man har for nylig fundet ud af, at nogle af de opløsningsmidler man har brugt som erstatning er endnu mere skadelige end hidtil antaget, såsom NMP som er teratogent (skadeligt for fostre). Seldens produktserie indeholder ingen kendte eller formodede carcinogener eller toxiner, som er giftige for mennesker eller forplantningsevnen. Alle anvendte opløsningsmidler er af relativt lav risiko. Systemets høje ydeevne reducere behovet til et minimum for skyggefjernere, som ofte er ætsende produkter.

Risiko ved eksponering

Det vigtigste element ved eksponering er relateret til partikelstørrelsen, især når man sprayer produkter som fx spraydåser og forstøversprays. Fine dråber bliver hængende i luften og kan trænge ind bag beskyttelsesbriller og ind i øjnene. Hvad vigtigere er, så kan meget fine dråber blive indåndet, trænge ned i lungerne og føre til astmalignende symptomer, som kan blive varige. Meget af forsknings- og udviklingstiden brugt under udviklingen af disse produkter er gået med at justere geléens flydeegenskaber og systemernes spraymønstre, og derved sikre at ingen af dråberne der skabes er små nok til at blive indåndet. Derved reducerer man kraftigt al potentielt åndedrætsbesvær der ofte er forbundet med graffitifjernere. De nye spraygeléer hænger fast på overfladen med minimal tågeeffekt og tilbagesprøjt, og eksponering overfor andre dele af kroppen, deriblandt bag beskyttelsesbrillerne, reduceres derved kraftigt.

Miljøspørgsmål

Mange graffitifjernere påstår at være miljø venlige, typisk med henvisning til brugen af D-limonen, som er udvundet af appelsinskaller. Sandheden er at D-limonen ikke er biologisk nedbrydeligt og er ekstremt giftigt for vand organismer. CHIP-klassifikationen er R50/53 “ekstrem giftig for vandorganismer og kan medføre langvarige skader på miljøet”.

Trods den høje ydeevne foregiver Seldens produktserie ikke at være miljøvenlig, den er miljøvenlig.

  • Alle opløsningsmidler er biologisk nedbrydelige med lavt giftindhold over for vandmiljøer.
  • Alle overfladeaktive stoffer er let biologisk nedbrydelige og dermed i overensstemmelse med 2005 Regulativer for Rengøringsmidler.
  • D-limonen anvendes ikke.
  • Ingen klorbaserede opløsningsmidler anvendes.
  • Antigraffiticoatingen er fri for metaler. (Produkter af denne type indeholder normalt zink)

Specifikke informationer vedrørende Seldens engagement i anvendelsen af miljøvenlige materialer, produceret på en ansvarlig måde, er tilgængelig ved forespørgsel af yderligere materiale. 16-punkts sikkerhedsdatablad fremsendes gerne.

Ring eller skriv allerede idag og bestil dine graffitiprodukter.

Full Power Aerosol Full Power Graffitifjerner til porøse overflader. Full Power graffitifjerner til porøse overflader er måske den største udvikling inden for konventionelle produkter, da den fjerner graffiti i første omgang og fjerner behovet for hårde antiskyggeprodukter. Tilsvarende konventionelle produkter benytter opløsningsmidler som N-methylpyrrolidon (NMP) til at opløse graffiti og omdanne det til en våd suppe, hvilket kun resulterer i at graffitien kan trænge dybere ind i muren eller drive ned af væggen, hvorved området, der skal behandles, spredes. Selden Full Power gelé sidder fast på overfladen og løsner graffitien uden at opløse den. Dette forhindrer graffitien i at trænge dybere ind i muren. Den løsnede graffiti fjernes derefter nemt med højtryksspuler, uden at der efterlades skygger på væggen. Full Strength graffitifjerner. Fjerner graffiti fra murværk, beton, sten og alle overflader der er resistente over for opløsningsmidler. Giver ingen skygger.

Dåsen på 750 ml kan grundet speciel ventil og knap spraye med en bredde på 45 cm og dermed dække cirka 0,25 m2 på kun 2 sekunder. Kun et enkelt lag er nødvendigt. Til mindre områder er dåsen på 500 ml med almindelig ventil og knap velegnet.

MAL-kode, sikkerhedskode for Full Power Graffiti Remover er udregnet på grundlag af leverandøroplysninger og tilgængeligt litteratur og har:

MAL-kode: 0-1(1993)

Plastic Safe Aerosol Plastic Safe  Fjerner graffiti fra overflader der er følsomme over for opløsningsmidler. Ideelt til lukkede rum og skure. Sikkert at bruge på plastic, laminater og polykarbonater. Fjerner selvklæbende etiketter. Denne er en ny generation af graffitifjernere, som på en smart måde fjerner maling fra malede overflader. Forskellige typer maling, såsom billak, pulverlakering og højglansmaling, er kemisk anderledes end den spraymaling som vandaler benytter. Plastic Safe er udviklet til at nedbryde spraymaling (uden at opløse den) men vil ikke angribe det olieharpiksholdige, polyurethanholdige eller pulverlakerede underlag. Derudover vil produktet ikke angribe almindelig plastik som fx polykarbonater. Produktet er blevet grundigt testet hos Glasdon, en stor engelsk producent af forskellige plastikprodukter.

MAL-kode, sikkerhedskode for Plastic Safe Graffiti Remover er udregnet på grundlag af leverandøroplysninger og tilgængeligt litteratur og er:

MAL-kode: 2-1(1993)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.