Home » Service » Facaderens » Stål

Stål

Der var i en periode i 80’ & 90’ erne hvor det var yderst populært at sætte pulverlakerede metalplader på bygningers facader og gavle. Man troede nemlig at det var en nem og billig metode til bevarer en pæn og vedligeholdelsesfri bygning. Men man blev klogere med tiden. Det varede jo ikke mange år før at pladerne var grimme, beskidte, og fyldt med alger. Pladerne sidder i dag flere steder på store, som små bygninger, og i takt med mildere vintre og mere fugtigt klima, samt den fortsat stigende mængde kvælstof i luften bliver problemet større og større.

Rensning af stålfacader er blevet en af vores specialer. Her hjælper det ikke med en stor og kraftig højtryksrenser. Vi har derfor specialiseret os i en ny type for facaderens. Det foregår med renset og poleret vand. Det behandlede vand har en stor effekt ved facaderens. Vandet i sig selv har en enorm aggressiv adfærd over for alger og trafikfilm.

Vi har udviklet en speciel metode. Arbejdet udføres med en teleskop-stang hvor der i toppen er påmonteret en kost med vandgennemstrømning. En pumpe i anlægget frembringer rindende vand. Denne kombination forårsager at overfladen bliver 100 % ren uden aflejringer.

På facaden bliver der sprøjtet en særlig miljøvenlig grøn sæbe på, som løsner skidtet og bekæmper eventuelle alger, og derefter bliver facaden vasket med dette specielle vand.

  Grundfos 1  Grundfos 3  Grundfos 4

Metoden blev for flere år siden udviklet i USA, og senere importeret til Europa. Vi kunne dog ikke se nogen form for økonomi i disse systemer idet de var for dyre i anskaffelse samt i filterforbrug. Vi har derfor i samarbejde med danske leverandører, selv udviklet et system som gør det muligt at sætte prisen ned på et niveau hvor prisen er acceptabel.

Som noget nyt kan vi nu tilbyde at male de eksisterende metalplader med den originale type af maling som den er behandlet med fra fabrikken. Det vil dermed også sige at vi kan gå hen i samråd med kunden og ændre farven på facaden, hvis det skulle være ønskeligt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.